Serum

Aqua:  Water. 

Glycerin:  Glycerin is een natuurlijk bestandeel van vetten en olieen dat hoofdzakelijk bestaat uit triglyceriden. Glycerin wordt gebruikt al seen vochtinbrengend ingredient in cosmetia, omdat het in staat is het water dat het absorbeert af te geven. 

Sodium Acrylate/Acryloyldimethyltaurate/Dimethylacrylamide Crosspolymer: Sodium Acrylate/Acryloyldimethyltaurate/Dimethylacrylamide Crosspolymer is een combinatie ingredient wat uit natuurlijke bronnen ontwikkeld wordt tot een synthetische component. Het zorgt ervoor dat het product langer houdbaar, langer werkt en heeft een viscositeit regeling. 

Isohexadecane: Isododecaan is een verzachtend middel en een oplosmiddel. Het werkt als een vochtvasthoudende barrière voor de huid, waardoor deze gehydrateerd en glad blijft. Daarnaast draagt isododecaan bij aan de crèmeachtige of zachte textuur van veel formules, zodat ze gemakkelijk siliconen en pigmenten op de huid kunnen laten glijden.

Phenoxyethanol: Phenoxyethanol is een kleurloze olieachtige bactericide (bacteriedodende) vloeistof, welke – veelal gepaard met conserveermiddelen – wordt toegepast in (zonnebrand)crèmes en andere huidverzorgingsproducten. Ook wordt het gebruikt in parfums om de geur te fixeren. Het voordeel boven veel andere conserveermiddelen is dat deze stof behoorlijk stabiel is en dus kan worden toegepast in verschillende soorten texturen, plus dat het een breed spectrum aan antibacteriële  activiteit biedt. 

Polysorbate 20: Polysorbate 20 is een emulgator die bijvoorbeeld wordt gebruikt om etherische olie en andere geurstoffen met water mengbaar te maken. Daarnaast kan het worden gebruikt als co-emulgator in crèmes. Polysorbate wordt gemaakt van vetten, suikers en aardoliebestanddelen. 

Hydrolyzed Pearl: Parelmoerpoeder op waterbasis, zorgt voor een natuurlijke glow met natuurlijke Ingredienten. 

Orchis Mascula Extract: Purple orchid (Orchis mascula extract) wordt onttrokken aan de orchidee. De wortels van de orchidee worden zorgvuldig verzameld en verwerkt tot een fijn extract uit de belangrijkste bestanddelen van het bittere wortelslijm. In combinatie met water vormt het een geleiachtige stof. De belangrijkste therapeutische eigenschappen van dit extract zijn dat het een verzachtende, samentrekkende en slijmoplossende werking heeft. Ook heeft het een voedende waarde voor de huid.

Sea Salt Extract: De verscheidenheid van voedingsstoffen en mineralen ondersteunt de regeneratie van de huid, kan de doorbloeding bevorderen, de stofwisseling stimuleren en de huid van verfrissend vocht voorzien. Het huidbeeld ziet er strakker en frisser uit. De weerstand en het opnamevermogen van de huid kan verhoogd worden.

Sorbitan Isostearate: De stearinezuur-sorbitolester heeft een emulgerende werking en wordt vervaardigd uit plantoliën en plantaardig zetmeel.

Ethylhexylglycerin: Omdat ethylhexylglycerin meerdere eigenschappen heeft, zit het in verschillende persoonlijke verzorgingsproducten. Zo heeft het vochtvasthoudende en huidverzorgende eigenschappen, die nuttig zijn in crèmes. In deodorant remt ethylhexylglycerin geurvormende bacteriën. Ethylhexylglycerin versterkt de conserverende eigenschappen van andere conserveermiddelen, zoals fenoxyethanol. Hierdoor is het product langer houdbaar. 

Aloe Barbadensis Leaf Extract: Aloë Vera is een geneeskrachtige plant, die in woestijnen groeit en de geneeskrachtige en verzorgende werking is al sinds meer dan 6.000 jaar bekend. Er is nauwelijks een plant met meer regenererende stoffen. Bovendien is Aloë Vera als woestijnplant een waar vochtdepot, daarom wordt Aloë Vera veelvoudig in cosmetica en in de dermatologie gebruikt.

Opuntia Ficus-Indica Stem Extract: De vijgencactus is een natuurlijke expert in het opslaan van vocht. Dankzij zijn hoge gehalte aan vochtvasthoudende verbindingen zoals polysachariden, stimuleert hij het natuurlijke vermogen van de huid om vocht op te slaan. Daarnaast bevat de vijgencactus mineralen en antioxidanten die de huid kalmeren en huidbarriere versterken. 

Citric Acid: Citroenzuur is een extract afgeleid van citrusvruchten en voornamelijk gebruikt in kleine hoeveelheden om de pH van producten aan te passen om te voorkomen dat ze te alkalisch zijn. Citroenzuur is een AHA en kan als zodanig in de juiste formule en concentratie de huid exfoliëren

Potassium Sorbate: Kaliumsorbaat (E 202) bestaat uit het kaliumzout van sorbinezuur en wordt zowel in cosmetica als in de voedingsmiddelenindustrie als conserveermiddel gebruikt. Het wordt als veilig beschouwd omdat het in het menselijk lichaam wordt omgezet in water en CO2. Het beschermt cosmetische producten tegen gisten en schimmels en is zeer vriendelijk voor de huid.

Sodium Benzoate: Natriumbenzoaat is het natriumzout van benzoëzuur. Natriumbenzoaat is een conserveermiddel dat gebruikt wordt in voedingsmiddelen, in persoonlijke verzorgingsproducten en in was- en schoonmaakmiddelen. Je vindt natriumbenzoaat bijvoorbeeld in mondwater, deodorant, shampoo, crèmes, aftershave, billendoekjes, medicijnen, en wasmiddelen. De chemische stof voorkomt dat een product vroegtijdig bederft.

Sodium Sulfate: Natriumlaurylethersulfaat is een stof die gemaakt wordt door het vetzuur laurinezuur uit palmolie of kokosolie te isoleren. Het is een veel gebruikte oppervlakte-actieve stof. De stof wordt toegepast als reinigingsmiddel en schuimvormer in diverse reinigende producten. 

Sodium Hyaluronate: Hyaluronzuur is een natuurlijk bestanddeel van de dermis (de binnenste laag van de huid). Het wordt synthetisch hoofdzakelijk vervaardigd door middel van bacterieculturen. Hyaluronzuur bindt effectief vocht aan de huid en duurt erg lang. Afhankelijk van de moleculaire structuur van hyaluronzuur, kan het ook een dunne gelfilm op de huid vormen, verstevigend en gladmakend. Uitgedroogde huid met een verzwakte barrièrelaag wordt onmiddellijk verlicht en krijgt een ware “vocht-kick” door het gebruik van hyaluronzuur. De vochtinbrengende lipiden zijn perfect voor huidverzorging.

Parfum: Parfums zijn complexe combinaties van natuurlijke en/of synthetische stoffen die aan veel producten worden toegevoegd om ze een onderscheidende geur te geven. Een aantal geurstoffen moeten, aangezien ze bij sommige consumenten problemen opleveren, apart vernoemd worden op de verpakking. Dit zijn bijvoorbeeld GERANIOL, LINALOOL, CITRONELLOL en D-LIMONENE.

Nachtcreme

Aqua: Water

Prunus Amygdalus Dulcis Oil: (amandelolie)
Prunus Amygdalus Dulcis Oil bevat een hoog percentage oliezuur en linolzuur. Oliezuur is hydraterend en wordt erg gemakkelijk opgenomen door de huid. Linolzuur ondersteunt en verbetert de huidbarrière en houdt het vocht goed vast in de huid. Het bevat vitamine E, een antioxidant, dat eveneens verzachtend werkt voor de huid.

Cetyl Alcohol: Cetearyl alcohol is een mix van twee vetzuur alcoholen: cetyl alcohol en steryl alcohol. Deze kunnen worden gewonnen uit in kokos- en palmolie maar kunnen ook synthetisch worden geproduceerd. De voornaamste functie van cetearyl alcohol in cosmetica is die van emolliens (huidverzachter) of emulgator: dankzij toevoeging van deze stof kunnen water en olie worden gecombineerd in een crème. Ook zorgt het voor een crèmige textuur en laat deze zogenoemde ‘zachte alcohol’ de huid zacht aanvoelen. Daarnaast dient cetearyl alcohol als verdikkingsmiddel en als schuimverbeteraar.

Simmondsia Chinensis Seed Oil: De olie wordt gewonnen uit de zaden van de jojobastruik en is geel van kleur. Jojoba olie wordt niet snel rans en heeft amper geur van zichzelf. Om deze reden wordt jojoba olie in cosmetica veel gebruikt; het is beduidend stabieler dan de meeste andere plantaardige oliën en hoeft niet geraffineerd te worden. Het wordt gebruikt in alle gangbare cosmetica waarin olie wordt gebruikt zoals crèmes, vette lotions en massageolie. 

Butyrospermum Parkii Butter: Shea butter is een halfvast, boterachtig plantaardig vet met zachte consistentie. Shea butter, ook karitéboter genoemd, is erg huidvriendelijk en wordt hoofdzakelijk gebruikt om consistentie te geven aan de producten. Karitéboter laat een fijne film achter op de huid achter die het vocht in de huid vasthoudt en de huid glad maakt. 

Betaine: Natuurlijk aminozuur. Werkt huidverzachtend en ontstekingsremmend. Versterkt collageen, werkt anti-aging en oplichtend.

Glycerin: Glycerine, ook wel glycerol genoemd, wordt gewonnen uit plantaardige of dierlijke olie. Maar glycerine is ook een lichaamseigen stof die zich in de bovenste laag van onze huid, de hoornlaag, bevindt. Glycerine speelt een grote rol bij de hydratatie van de huid. Een van de unieke eigenschappen van glycerine is dat het een soort waterreservoirs aanmaakt in de bovenste lagen van de huid. Hierdoor is de huid beter bestand tegen uitdroging.

Glyceryl Stearate: Ester die wordt vervaardigd uit verschillende plantenoliën, waaronder de kokosnootpalm, en glycerine. Het is een emulgator die hoofdzakelijk als stabilisator van olie-in-wateremulsies wordt gebruikt. De stof ondersteunt de vochtbalans en maakt de huid zacht, glad en soepel. 

Ceteareth-12: C12-15 alkyl lactate is sen synthetische verbinding afgeleid van melkzuur en C12-15-alcoholen, ook bekend als Ceraphyl 41. Het is voornamelijk gebruikt als verzachtend middel en oplosmiddel. Het verzachtende middel helpt veel lotions de gewenste romige textuur en dikte te geven. Als vochtinbrenger zorgt het voor een niet-olieachtige smering die de vettigheid en kleverigheid van andere ingrediënten, zoals aardolie, vermindert. Het wordt zelfs vaak gebruikt als vervanging voor minerale olie vanwege zijn uitstekende hydraterende eigenschappen

Ceteareth-20: Caprylhydrozaminezuur is een aminozuur (organische verbindingen die essentiële bouwstenen van het leven zijn) afgeleid van kokosolie.

Benzyl Alcohol: Benzylalcohol is een natuurlijk bestanddeel van verschillende etherische oliën, waaronder ylang-ylang-olie en absolues van jasmijn en hyacint. Het is een natuurlijke stof die in verzorgingsproducten wordt gebruikt als oplosmiddel en geurstof. Benzyl alcohol wordt veel gebruikt in persoonlijke verzorgingsproducten zoals deodorant en shampoo. Soms zit het ook in billendoekjes.

Inulin Lauryl Carbamate: Derivaten van palmolie zijn echt alleskunners. Ze kunnen hydrateren. Ze kunnen producten laten schuimen. En nog veel meer. Als ze niet goed verkregen worden kunnen dit omstreden ingrediënten zijn. Daarom zorgen wij ervoor dat we duurzame palmolie kopen van de RSPO (Roundtable for Sustainable Palm Oil). Of we kopen RSPO-credits, die duurzame productie ondersteunen.

Xylitylglucoside: Huidverzorgende ingrediënten pakken droge, schilferende huid aan. Ze staan bekend om het herstellen van de soepelheid van de huid. En geloof ons maar, dat doen ze ook echt!

Anhydroxylitol: Een van suiker afkomstige vochtinbrengende crème en een gedehydrateerd derivaat van xylitol, een suiker die wordt aangetroffen op cellulose van hout, suikerriet, maïskolven en bepaalde zaaddoppen. Onderdeel van een hydraterend trio genaamd Aquaxyl

Cetearyl Alcohol: Cetearyl alcohol is een mix van twee vetzuur alcoholen: cetyl alcohol en steryl alcohol. Deze kunnen worden gewonnen uit in kokos- en palmolie maar kunnen ook synthetisch worden geproduceerd. De voornaamste functie van cetearyl alcohol in cosmetica is die van emolliens (huidverzachter) of emulgator: dankzij toevoeging van deze stof kunnen water en olie worden gecombineerd in een crème. Ook zorgt het voor een crèmige textuur en laat deze zogenoemde ‘zachte alcohol’ de huid zacht aanvoelen. Daarnaast dient cetearyl alcohol als verdikkingsmiddel en als schuimverbeteraar

Cetyl Palmitate: Palmitinezuur is een vetzuur dat helpt om emulsies te stabiliseren. Het reduceert de hoeveelheid vocht die uit de huid verdampt en kan gebruikt worden in emulsies om een droge huid te behandelen. 

Cocoglycerides: Coco-glucoside is een milde oppervlakteactieve stof met een goed reinigend en schuimvormend vermogen die zeer mild is voor de huid. Coco-glucosiden worden gemaakt van het gedroogde vruchtvlees van de kokosnoot gecombineerd met glucose van suikerbiet en zijn biologisch goed afbreekbaar

 Xylitol: Volgens een uitgebreid onderzoek heeft xylitol tal van voordelen voor de gezondheid. Xylitol is antibacterieel, antiviraal en schimmelwerend tegen candida, gist en andere schimmelinfecties. Het heeft ook alkaliserende eigenschappen en daarom helpt het bij het handhaven van de pH-waarde van het lichaam.

Xanthan Gum: Xanthangom wordt gemaakt van de buitenste laag van een kleine, inactieve bacterie genaamd Xanthomonas Campestris. Xanthangom zorgt er namelijk voor, zelfs in concentraties van minder dan 1%, dat een beautyproduct romiger, smeuïger en algeheel beter smeerbaar wordt. Daarnaast kan xanthangom ervoor zorgen dat andere cosmetische ingrediënten beter aan elkaar binden. Ook stabiliseert het emulsies; het voorkomt dat olie scheidt van de rest en zorgt voor een goed opgeloste, homogene formule. Hiermee verlengt xanthan gum indirect de houdbaarheid van een product. 

Benzoic Acid: Benzoëzuur komt van nature voor in benzoë-gom, maar komt ook voor in honing en zuivelproducten. De ingrediënt remt de groei van gist en schimmel en hebt ook enigszins antimicrobiële eigenschappen

Dehydroacetic Acid: De siliconen zorgen er namelijk voor dat het bewuste ingrediënt minder goed in aanraking kan komen met de huid. Verder blijkt zelfs dat dimethicone in combinatie met glycerine bij een zonbeschadigde huid de intensiteit van melanine (stof die voor de kleur van de huid zorgt) kan doen afnemen.

Lactic Acid: Melkzuur komt in de hydrolipidenfilm van de huid voor en is daar naast andere huideigen substanties voor de stabilisering van de zuurbeschermingsmantel verantwoordelijk. Het hydrateert en stuurt het verhoorningsproces van de epidermis. Omdat melkzuur pH regulerend werkt, kan het ook de groei van huidvreemde micro-organismen remmen. Melkzuur is in het algemeen een excellent ingrediënt om de huid te hydrateren en het vocht vast te houden.

Serine: Serine ondersteunt de productie van immunoglobulines en antilichamen nodig voor een gezond immuunsysteem.

Sodium Lactate: Natriumlactaat is het natriumzout van melkzuur en is een van de hydraterende stoffen die door de huid worden geproduceerd om het vocht en de fysiologische pH te behouden. Op de huid wordt de groei van vreemde micro-organismen geremd door het handhaven van de natuurlijke zuurbarrière van de huid. Bovendien is natriumlactaat een goed verdragen vorm van hydratatie die ook emulsies chemisch stabiel houdt. 

Sodium Phytate: Chelaatvormer Phytic Acid, ook bekend als natriumfytaat, wordt in cosmetica gebruikt vanwege zijn gelvormende eigenschappen. Dit betekent dat bepaalde ionen, zoals calcium of magnesium, worden gebonden en tot op zekere hoogte worden ‘geneutraliseerd’. Dit voorkomt ongewenste wijzigingen in de productformule

Sorbic Acid: Sorbinezuur komt van nature voor in (onrijpe) bessen van de lijsterbes. Sorbinezuur is een conserveermiddel  dat goed werkt tegen schimmels en gisten. Hierdoor is het product langer houdbaar. Sorbinezuur komt voor in bijvoorbeeld vingerverf en persoonlijke verzorgingsproducten, maar ook in voedingsmiddelen. 

 Sorbitol: Sorbitol is plantaardig suikeralcohol uit vruchten met hydraterende eigenschappen. Oorspronkelijk werd sorbitol uit de lijsterbes gewonnen, die tot 12 procent sorbitol bevat. Het komt echter ook in vele andere vruchten en fruitsoorten voor zoals bijvoorbeeld in peren, pruimen, appels, abrikozen, perziken, rozijnen en in alle droge vruchten. Sorbitol wordt gebruikt als vochtaantrekkend of vocht inbrengend middel. Het zorgt daardoor dat de crème niet uitdroogt, maar ook dat de sorbitol die in de huid trekt het daar aanwezige vocht vasthoudt.

TEA-Lactate: Hydreert de huid en behoudt de elasticiteit van de huid. Vermindert de kans op fijne lijnen en rimpels. 

Urea: Ureum is een natuurlijke, lichaamseigen stof die geproduceerd wordt door de lever bij de eiwitstofwisseling. Ureum is één van de zogenaamde ‘Natural Moisterizing Factors’ en zorgt ervoor dat de huid optimaal gehydrateerd wordt. Ook zorgt ureum voor het verdwijnen van overtollige huidschilfers.

Glucose: Glucose wordt voornamelijk gemaakt door planten en de meeste algen tijdens fotosynthese uit water en kooldioxide, met behulp van energie uit zonlicht en gedeeltelijk opgeslagen als een polymeer, in planten voornamelijk als zetmeel en amylopectine. Dit plantaardige ingrediënt werkt vochtvasthoudend en zorgt daardoor voor een glad en stevig huidbeeld. Glucose kan worden gebruikt bij de formulering van badproducten, reinigingsproducten, oogmake-up, huidverzorgings-producten, make-up en haarverzorgingsproducten.

Sodium Chloride: Natriumchloride is een zout met de formule NaCl. Natriumchloride wordt voornamelijk op drie manieren gewonnen: door het indampen van pekel, door het indampen van zeewater en door mijnbouw in zoutmijnen. Aangezien minstens middeleeuwse tijden hebben mensen gebruikt zout als een reinigingsmiddel gewreven op huishoudelijke oppervlakken. Het wordt ook gebruikt in veel merken van shampoo en tandpasta. 

Alcohol: Gedenatureerde alcohol is een mengsel van ethanol met een denaturerende stof. Gedenatureerde alcohol wordt gebruikt in veel soorten producten voor persoonlijke verzorging, waaronder make-up, lotions, geur-, scheer-, mond-, huid- en haarverzorgingsproducten, waar het werkt als een antischuimmiddel, een cosmetisch samentrekkend middel, een oplosmiddel en een middel dat de viscositeit vermindert

Allantoin: Allantoïne is een stof van nature aanwezig in onder andere de smeerwortel, tarwekiemen en in urine van koeien, maar kan ook synthetisch worden geproduceerd. Deze stof wordt in de cosmetica industrie toegepast in met name gezichtscrèmes en lotions. Het versnelt het proces waardoor de huid dode huidcellen losmaakt en vervangt door gezonde nieuwe cellen. Daarom is het goed geschikt voor vette, onzuivere huidtypes. Bovendien staat het allantoïne bekend als helende, egaliserende en celregenererende eigenschappen 

Dagcréme 

Aqua: water 

Isostearyl Isostearate: Een olie die voor 100% afkomstig is uit door Ecocert goedgekeurd koolzaad. Uit koolzaadolie worden de vetzuren en vetalcoholen gehaald die het meest geschikt zijn voor de huid. Deze vetzuren en alcoholen vormen samen een olie (crodamol isis).

Octyldodecanol: Octyldodecanol is een langketenige vetalcohol die in een grote verscheidenheid aan schoonheidsproducten wordt gebruikt als verzachtend middel en emulgator, maar ook zelden als oplosmiddel en geurstof. Het is een heldere, kleurloze vloeistof die vanwege zijn smerende en verzachtende eigenschappen vaak wordt gezien als verdikkingsmiddel in moisturizers. Octyldodecanol helpt bij het vormen van emulsies en voorkomt het dat formules in zijn olie en vloeibare componenten worden afgescheiden. Het kan ook de neiging van afgewerkte producten om schuim te produceren tijdens het schudden verminderen. Octyldodecanol werkt als een smeermiddel op de huid en geeft een zacht, zijdeachtig gevoel als ingrediënt in lotion

Sodium Polyacrylate: Sodium polyacrylate is een reinigingsmiddel, of ‘oppervlakteactieve stof’, dat ook wordt aangetroffen in oogcrèmes, vochtinbrengers en zonbeschermingsmiddelen

Phenoxyethanol: Phenoxyethanol is een kleurloze olieachtige bactericide vloeistof (bacteriedodende stof), welke -veelal gepaard met conserveermiddelen- wordt toegepast in (zonnebrand)crèmes en andere huidverzorgingsproducten. Ook wordt deze stof gebruikt in parfums om de geur te fixeren.

Ethylhexyl Cocoate: Ethylhexylcocoaat is een hoogwaardig esteremolliënt. Het ene gedeelte van het molecuul is afkomstig van een hernieuwbare, plantaardige (kokosnoot) bron. Het andere gedeelte is afkomstig van petrochemische stoffen. Ethylhexylcocoaat wordt vaak gebruikt in cosmetische toepassingen, kan de huid een zacht gevoel geven en wordt vooral gebruikt in formules voor gezichts- en lichaamsverzorging. 

Butyrospermum park butter(Shea butter):
Shea butter is een halfvast, boterachtig plantaardig vet met zachte consistentie. Shea butter, ook karitéboter genoemd, is erg huidvriendelijk en wordt hoofdzakelijk gebruikt om consistentie te geven aan de producten. Karitéboter laat een fijne film achter op de huid achter die het vocht in de huid vasthoudt en de huid glad maak Pentylene Glycol, 

Echium Plantagineum Seed Oil: Deze plantaardige olie bevat omega 3- en omega 6-vetzuren. Deze vetzuren kalmeren de huid en beschermen tegen uitdroging.

Hydroxyphenyl Propamidobenzoic Acid: Hydroxyfenylpropamidobenzoëzuur (CAS-nummer 697235-49-7) afgeleid van het actieve ingrediënt van haver (Avena Sativa). Het is een sterke niet-steroïde antipruritische dihydrooaat alkaloïde cosmetica-grondstoffen.

Polysorbate 20: Polysorbate 20 is een emulgator die bijvoorbeeld wordt gebruikt om etherische olie en andere geurstoffen met water mengbaar te maken. Daarnaast kan het worden gebruikt als co-emulgator in crèmes. Polysorbate wordt gemaakt van vetten, suikers en aardoliebestanddelen. 

Ethylhexylglycerin: Omdat ethylhexylglycerin meerdere eigenschappen heeft, zit het in verschillende persoonlijke verzorgingsproducten. Zo heeft het vochtvasthoudende en huidverzorgende eigenschappen, die nuttig zijn in crèmes. In deodorant remt ethylhexylglycerin geurvormende bacteriën. Ethylhexylglycerin versterkt de conserverende eigenschappen van andere conserveermiddelen, zoals fenoxyethanol. Hierdoor is het product langer houdbaar.

Aloe Barbadensis Leaf Extract: Aloë Vera is een geneeskrachtige plant, die in woestijnen groeit en de geneeskrachtige en verzorgende werking is al sinds meer dan 6.000 jaar bekend. Er is nauwelijks een plant met meer regenererende stoffen. Bovendien is Aloë Vera als woestijnplant een waar vochtdepot, daarom wordt Aloë Vera veelvoudig in cosmetica en in de dermatologie gebruikt.

Cardiospermum Halicacabum Flower/Leaf/Vine Extract: Deze kruidachtige klimplant komt voort uit de Sapindoideae-familie en groeit in de tropen en subtropen en heeft ballonachtige vruchten die de zaden bevatten. Tegenwoordig wordt de ballonplant ook in Europa geteeld. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen en is ook effectief tegen roodheid en jeuk. Verlies van vocht in de huid wordt ook geminimaliseerd. Het wordt ook goed verdragen.

Helianthus Annuus Seed Oil Unsaponifiables: Zonnebloemolie is een plantaardige olie die gewonnen uit de pitten van de zonnebloem wordt . Zonnebloemolie is een goede antioxidant. Het is lichtgewicht en mild en blijft niet hangen op de huid. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen en absorbeert snel. Zonnebloemolie kan ook worden gebruikt voor het reinigen van de huid, voor baby’s of voor het verwijderen van make-up. Bovendien is het ideaal voor haarverzorging en voor lichte moisturizers voor de vette huid. 

Beta-Glucan: Bètaglucanen zijn suikers die worden gewonnen uit gist of haver. Toegepast in cosmetica vormt dit ingrediënt om te beginnen een laagje op de huid waarmee het verlies van vocht wordt tegengegaan. Ook hydrateert de stof de huid. Ook heeft bètaglucaan een rustgevend effect. Dit maakt het een fijn ingrediënt bij puistjes, roodheid of beginnende tekenen van veroudering. Je vindt deze stof dan ook in effectieve concentraties terug in zowel de toner, de moisturizer als de exfoliant van de normale te de droge huid. 

Sodium Hyaluronate: Hyaluronic acid of sodium hyaluronate is een echte hydratatie hero. Behalve vocht binden, is hyaluronzuur goed in: het beschermen van de natuurlijke barrièrelaag van je huid, waardoor vocht beter wordt vastgehouden. het verzachten van lijntjes en rimpeltjes

Citric Acid: Citroenzuur is een extract afgeleid van citrusvruchten en voornamelijk gebruikt in kleine hoeveelheden om de pH van producten aan te passen om te voorkomen dat ze te alkalisch zijn. Citroenzuur is een AHA en kan als zodanig in de juiste formule en concentratie de huid exfoliëren

Potassium Sorbate: Kaliumsorbaat (E 202) bestaat uit het kaliumzout van sorbinezuur en wordt zowel in cosmetica als in de voedingsmiddelenindustrie als conserveermiddel gebruikt. Het wordt als veilig beschouwd omdat het in het menselijk lichaam wordt omgezet in water en CO2. Het beschermt cosmetische producten tegen gisten en schimmels en is zeer vriendelijk voor de huid.

Sodium Benzoate: Natriumbenzoaat is het natriumzout van benzoëzuur. Natriumbenzoaat is een conserveermiddel dat gebruikt wordt in voedingsmiddelen, in persoonlijke verzorgingsproducten en in was- en schoonmaakmiddelen. Je vindt natriumbenzoaat bijvoorbeeld in mondwater, deodorant, shampoo, crèmes, aftershave, billendoekjes, medicijnen, en wasmiddelen. De chemische stof voorkomt dat een product vroegtijdig bederft.

Parfum: Parfums zijn complexe combinaties van natuurlijke en/of synthetische stoffen die aan veel producten worden toegevoegd om ze een onderscheidende geur te geven. Een aantal geurstoffen moeten, aangezien ze bij sommige consumenten problemen opleveren, apart vernoemd worden op de verpakking. Dit zijn bijvoorbeeld GERANIOL, LINALOOL, CITRONELLOL en D-LIMONENE